Adresse:

Øwregata 10, 6004 Ålesund 

Vis på kart

 

Tlf: 907 86 881

Mail: ane@rypdal.com

 

3x Skomsvoll under Bodø Musikkfestuke 2012

trioLydisc bestående, Affinnis Ensemble og Fannaråken blåsekvintett skal utfremføre en triologi under Nordland Musikkfestuke 11 aug . Denne triologien forsøkes å få til Mosjøen for en urfremføring "no 2" 

I programmet for musikkfestuka står det: Erlend Skomsvoll er i ferd med å skape et tredelt musikalsk fortelling for femten musikere i tre ensembler. 

Sammenhengene mellom de tre delene består av tre konseptuelle ideer: i de to første dreier det seg om bl.a. mellommenneskelige relasjoner, impresjoner, poetiske rom, lukt og smak, mens det tredje ensemblet vil ta utgangspunkt i ulike skapende/kreative situasjoner som Skomsvoll er opptatt av, som klipping av epletrær, populærvitenskap, lage mat, bygge demning i ælva, gutta på roterommet osv.. Inspirasjon fra livet er kanskje viktigere enn inspirasjon fra spesifikke musikalske stilarter, stilretninger, ismer osv for dette prosjektet. 
Affinnis-ensemble, trioLYdisc og Fannaråken Blåsekvintett vil måtte forstå og oppleve symbiosen mellom ensemblene for så å la jaktinnstinktet drive musikken trygt gjennom de ulike naturkreftene som oppstår - under Nordland Msuikkfestuke 2012

[25.06.2012]
Kulturminnefondet Heime hos Ane
[16.05.2012]
Støtte fra Norsk Kulturråd som arrangør i Mosjøen.

 www.kulturrad.no/tildelinger/musikk/arrangorstotten/2012/

[30.03.2012]
Tore Johannsen "Nord"

 www.facebook.com/events/324963247540662/

[20.02.2012]
Fred og Ane - på sporte av en annen opplevelse under årets Bysprint. Konserter både fredag 6 lørdag.

www.facebook.com/events/130676737052053/"Afterskikonsert" 

[18.01.2012]
Brahms i Brygga - på Byen. "Kvinner som spiller brahms"

10 mars spilles Brahms på MO iRana

11 mars kl 19 spiller Eva K. Brandth og Ane F Rypdal Brahms D-moll sonate for klaver og fiolin. Vi spiller musikken i Tobiassenbrygga, hvor noe helt annet enn Brahms foregikk samme året som sonaten ble skrevet i Europa. Mens Brahms komponerte fikk Mosjømannen Tobiassen bot på 60 kr av Lensmannen i Vefsn - for ulovlig brennevinshandel. Vi satser på lovlig servering, men lover å bringe videre Brahms skjebne  - som ikke er så langt unna Tobiassens... 

facebbook: www.facebook.com/events/219830551426309/

[15.01.2012]
Gladsak i Musikk-kultur se link og "scroll litt nedover"

www.musikk-kultur.no/nyesider/index.html 

[31.01.2012]
Nordlys - Alveklær kommer til Mosjøen under Villkvinneseminaret!. Det blir visning og salg Heime hos Ane. Sjekk http://www.nordlys.biz/
Vi kan nå også glede oss over at Nordlys - Alveklær kommer til Mosjøen under Villkvinneseminaret! Sjekk DE klærne. Det blir visning og salg Heime hos Ane. Sjekk http://www.nordlys.biz/
[05.02.2012]
Familieinnstallasjon 17-20 februar Fri entree "Lita og Skvaldrene" m Vibeke Steinsholm Heime hos Ane

[16.01.2012] Les mer
Draumkvedet Med Christain Granmo og Kirsti Bakken

 
Femte juledag kan du få oppleve Draumkvedet i et helt nytt arrangement for klassisk gitar og folkesang. De tradisjonelle melodiene og tekstene er pakket inn i et spennende arrangement som fusjonerer folkemusikk, samtidsmusikk, klassisk musikk og improvisasjon. 

Draumkvedet er et enestående og storslått visjonsdikt. Man vet imidlertid ikke hvor og når det ble skrevet, eller hvem som skrev det. Draumkvedet har vært gjenstand for omfattende gransking i over 100 år og teoriene er mange. De fleste forskere mener at Draumkvedet ble skrevet ved slutten av middelalderen, senest ved reformasjonen i 1537.
Draumkvedet er katolsk i innhold, og muligens påvirket av den europeiske høymiddelalderens visjoner som ble kjent gjennom norrøne oversetninger og kirkelig forkynnelse. Det regnes allikevel som et originalt norsk kunstverk og som et høydepunkt i norsk balladediktning.
Diktet handler om visjonene til Olav Åsteson. Han faller i dyp søvn på en juleaften og våkner ikke før trettendedag jul. Han rir da til kirken og forteller om drømmene sine. Han forteller om sin vandring gjennom dødsriket og skildrer kampen mellom det gode og det onde, og hvordan synderne blir straffet for sine misgjerninger.

Kirsti Bakken Kristiansen - Folkesang
Kristian Granmo - Klassisk Gitar
Arr: K. Granmo

Inngang kr. 200,-
[27.12.2011]
Årets Julekonsert Jakob Fagerlund Rypdal Heime hos Ane 19 des. kl 20. Dørene åpner 19:30
 
Laidback julearr for gitar piano sang. Tobiassenbryggo er svøpet i Sjøgatas julestemning og kan by på stigende julestemning i nyetablerte lokaler. Alle rettigheter - Dørene åpner 19:30. Ønsker med dette alle i Mosjøen en god jul 

Innng: 200

Programmet kommer enten dalende eller oppstigende:
Du grønne glitrende tre 
Some day my prince will come 
Christmas song 
Jul i Skomakergata 
When you wish upon a star
Julekveldsvisa 

Spanish Lovesong:

"Cinderella mouse song"
bippidibippidibo....
Nordnosk julesalme 

Deilig er jorden
Santa Claus is coming to town 
Hei Hå Hei Hå... radbrekking av dvergesangen Snehvit
[10.12.2011] Les mer
Jorun Marie Kvernberg Solo konsert 7 Des kl 20.00 Dørene åpner 19:30 Inngang 200

 www.jorunkvernberg.com

Kom og la deg servere og hengi deg til årets advendskonsert med Jorun Marie Kvernbergs solokonsert

"Heime hos Ane" 

Velkommen til førjulstemning i Sjøgato.

[03.11.2011]
Mosjøen Barnskole på Heime hos Ane besøk

Mosjøen barneskole har en klasseturer til Tobiassenbryggo 8 nov/des

[03.11.2011]
Julekulekonsert

Jakob Fagerlund Rypdal

Ane Rypdal

Julekulekonsert

Forhåndsbetsilling 90786881

[03.11.2011]
Masterclass pianister i Vefsn

Torsdag 10 nov masterclass for pianister i Tobiassenbryggo. Fra 19-21 (max)

Avtivt spillende tar med noter. FOKUS: Tolkning og musikkformidling.

[03.11.2011]
Ny Rikskonsertsuksess: Ferner og Juliusson 2 oktober kl 19 dørene åpner 18:30

 http://www.rikskonsertene.no/Host-2011/Ferner--Juliusson/

[12.09.2011]
Nyåpning med Rikskonsertene som presenterer "ELISE" Lørdag 3 september kl 21 ! (NB NY TID!!!!!!)

 Ingrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad har de siste årene blitt regnet blant de fremste og mest nyskapende unge musikere på jazzscener verden over, og har lenge vært toneangivende musikere i norsk jazzliv. Høsten 2008 ga Ingebrigt Håker Flaten og Håkon Kornstad ut albumet Elise, som består av jazzimproviserte versjoner av religiøse folketoner Håker Flaten lærte å kjenne av sin farmor Elise under barndommen på Oppdal. Elise er vakkert arvegods og jazz med norsk aksent, formidlet av to av Norges største jazzeksportører – en duo av internasjonalt format.

-Kornstad og jeg står i en moderne jazztradisjon, vi har tolket sangene ut frå vårt ståsted, og reaksjonene har vært veldig positive, sier Ingebrigt Håker Flaten, som fra han var liten har hørt de haugianske salmene bestemor Elise fremførte så vakkert.

Duoens fortreffelige samspill låter naturlig, samtidig som det er søkende, åpent for hverandre og for rommets klang. Ingebrigt Håker Flatens vanligvis hyperenergiske kontrabassimprovisasjoner er tilpasset materialet i både volum, intensitet og melodiøsitet. Kornstad bruker sin rike klangpalett bestående av tenor- og barytonsaksofon og flutonett – med tilsvarende anvendelse av overblåsninger og andre effekter, innpakket i en dempet og lyrisk tone. Selv om det er vakkert og dempet er det samtidig påfallende kraftfullt. Her møtes kreativ disiplin og tradisjon. 

“The material has a sober dignity, while the interpretations by these remarkable instrumentalists … are haunting.” Andy Hamilton, The Wire

Våren 2011 turnerte de for første gang med dette prosjektet og opplevde stor suksess både hos publikum og anmeldere. Nå er det klart for nye steder og nye opplevelser med Elise -Jazz på norsk. 
Når to av Norges fremste jazzmusikere byr på salmetradisjoner i en rå innpakning er det bare å lene seg tilbake og nyte. – Avisa Oppdalingen, terningkast 6

Live albumet ”Mitt hjerte alltid vanker” fikk blant annet terningkast 5 i Dagbladet og Bergens Tidende. 

Roald Helgheim i Dagsavisen skrev: Ein Juvel av ei plate”. 

 
[16.08.2011]
Hilde Marie Kjersem og Hedvig Thommasen - KONSERT

 

[20.07.2011] Les mer
Oscar Bodøgård med bilder under Galleria

 http://www.bodogaard.no/A88/artikler/oscar/oscar.htm

Åpningstider jamnfør Galleriaprogrammet

[09.07.2011]
Full aktivitet under Galleria

Det blir full aktivitet Heime hos Ane under Galleria Kunstfestival. Se arrangementskalenderen.

[01.07.2011]
Skomsvoll

Erlend Skomsvoll skriver i 2012 et stykke til trioLydisc. Det inngår i prosjektet 3xSkomsvoll som er en komposisjonstriologi for tre ensembler. Jazz/samtidsmusikk i kammerformat for trioLydisc, Affinnis Ensemble go Fannaråken Blåsekvintett.

 

[07.07.2011]
Ny hjemmeside snart klar

Ny hjemmeside er snart klar under heimehosane.no

[01.07.2011]
<< Forrige 26-47 av 47
Heime hos Ane Fagerlund Rypdal pianist musiker piano flygel keyboards musikk konsert konserter scene klassisk samtidsmusikk kammermusikk jazz folkemusikk kultur næringsliv opplevelser aktiviteter arrangement historisk miljø hotell hotel hotels rom overnatting accommodation servering brygge Tobiassenbrygga Tobiassenbryggo Sjøgata Mosjøen Vefsn Helgeland Nordland Norge Norway Norwegen
web: prinfo rønnes | info helgeland